Συνολικά 75 ομάδες μαθητών από 49 Σχολικές Μονάδες δήλωσαν συμμετοχή στους διαγωνισμούς F1 in Schools Ελλάδος και Κύπρου, περιόδου 2014:  

  •  59 ομάδες στον διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος 2014 (350 μαθητές και 70 εκπαιδευτικοί από 38 σχολεία)
  •  16 ομάδες στον διαγωνισμό F1 in Schools Κύπρου 2014 (90 μαθητές και 25 εκπαιδευτικοί από 11 σχολεία)

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Κύπρου.

Στο F1inSchools οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, κατασκευάζουν τα δικά τους F1 μονοθέσια από ξύλο balsa, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ως ομάδα στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων της Formula 1. Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Οι πρωταθλήτριες ομάδες μαθητών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και Κύπρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in Schools 2014, που θα διενεργηθεί τον Νοέμβριο του 2014 στο Abu Dhabi, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1. Δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στους Εθνικούς Τελικούς των δύο χωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό F1inSchools Ελλάδος και Κύπρου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.f1inschools.gr.

Τα σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή είναι: